Voor wie er gisteren niet bij was, of juist wel: hier is de aftermovie van de spannende finale van de AVROTROS Picassowedstrijd 2017!

Op 14 maart 2017 maakten juryleden Charles Esche (directeur Van Abbemuseum), Jeroen Krabbé (acteur, schilder, presentator Krabbé zoekt Picasso) en Marko Klomp (kunstenaar, dichter) onder leiding van Kunstuur-presentator Lucas De Man de winnaars van de juryprijs en publieksprijs van de AVROTROS Picassowedstrijd bekend in VondelCS.

Juryprijs
'Sol LeWitt en Picasso' heet het werk waarmee Jacqueline Hoebers de juryprijs van de Picassowedstrijd won. Uit ruim 3.000 inzendingen kozen juryleden Jeroen Krabbé, Charles Esche en Marko Klomp haar schilderij. Het wordt in mei geëxposeerd in het Van Abbemuseum, afgedrukt in het K&C Magazine en Hoebers gaat de SRC kunstreis 'Pablo Picasso' maken.

Publieksprijs
Er werden ruim 10.000 stemmen uitgebracht op de werken van de 25 finalisten van de AVROTROS Picassowedstrijd. Fotografe Henriëtte van Gasteren uit Reuver kreeg er daarvan de meeste en ging er met haar werk 'From blue to white' vandoor met de publieksprijs. Zij gaat de 5-daagse SRC reis 'Kunst in Barcelona' maken.

De AVROTROS Picassowedstrijd werd mede mogelijk gemaakt door SRC Reizen.