AVROTROS organiseerde een grote kunstwedstrijd waar iedereen aan mee kon doen. DE WEDSTRIJD IS INMIDDELS AFGELOPEN!

De juryprijs

Maak foto’s (max. 3) van je werk en upload je werk via het uploadformulier. Een vakjury kiest uit alle inzendingen een winnaar. Naast exposeren in het Van Abbemuseum wordt het winnende werk gepubliceerd in het Kunst & Cultuur Magazine en krijgt de winnaar een 7-daagse kunstreis Pablo Picasso voor twee personen van SRC Reizen aangeboden.

De jury

De jury bestaat uit Charles Esche (directeur van het Van Abbemuseum in Eindhoven), Jeroen Krabbé (kunstenaar, regisseur, acteur) en Marko Klomp (kunstenaar, dichter). De jury maakt op basis van de foto’s een voorselectie van 25 kunstwerken. Deze voorselectie wordt van 12 t/m 19 maart 2017 geëxposeerd in Vondel CS in Amsterdam. Hier beoordeelt de jury de werken op dinsdag 14 maart tijdens de finaleronde en kiest de jurywinnaar.

De publieksprijs

Op de 25 voorgeselecteerde kunstwerken kan van 2 t/m 12 maart 2017 gestemd worden. Degene met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Deze publieksfavoriet krijgt de 5-daagse kunstreis ‘Kunst in Barcelona’ van SRC Reizen aangeboden.

Hoe doe je mee?

- Laat je inspireren door Picasso en maak een kunstwerk. Schilderij, beeldhouwwerk, foto, tekening: laat je creativiteit de vrije loop en denk buiten de gebaande paden.
- Maak goede foto’s (max. 2MB per foto) van je werk en upload deze via het online inschrijfformulier.
- Geef in het uploadformulier aan op welke wijze je je bij het maken van je werk hebt laten inspireren door het werk van Picasso. Deze toelichting is van belang bij de jurering, dus vergeet hem niet!
- De jury maakt een voorselectie van 25 werken op basis van de ingezonden foto’s van je werk, dus de kwaliteit van je uploads is van groot belang!
- Vanaf maandag 27 februari nemen we contact op met de mensen die door de jury zijn voorgeselecteerd.
- Inzendingen moeten uiterlijk op zondag 19 februari om 23:59 uur bij ons binnen zijn.
- Je mag met maximaal drie werken deelnemen.
- LET OP: Als je met meer dan één werk deelneemt, moet je voor elk werk afzonderlijk het uploadformulier doorlopen. Je kunt dus niet meerdere werken in één keer uploaden.
- Door deel te nemen aan de wedstrijd ga je akkoord met de wedstrijdvoorwaarden.

Lees de wedstrijdvoorwaarden
Bekijk ook onze pagina met veel gestelde vragen

Deze wedstrijd is onderdeel van het tv-programma Krabbé zoekt Picasso en wordt mede mogelijk gemaakt door SRC Reizen.

avrotros.nl/picasso