Jacqueline Hoebers uit Horst won met haar werk 'Sol LeWitt en Picasso' de juryprijs van de AVROTROS Picassowedstrijd. Henriette van Gasteren uit Reuver ging er met haar werk 'From blue to white' vandoor met de publieksprijs. Zij werden genomineerd voor de prijs uit 3.000 inzendingen.

Jacqueline Hoebers en Henriette van Gasteren zijn de winnaars van de AVROTROS Picassowedstrijd, gelieerd aan het tv-programma Krabbé zoekt Picasso. Juryleden Charles Esche, directeur van het Van Abbemuseum, Jeroen Krabbé, kunstenaar, acteur en regisseur en Marko Klomp, schilder en dichter, kozen vanavond in Vondel CS in Amsterdam het werk 'Sol LeWitt en Picasso' van Jacqueline Hoebers uit Horst als hun winnaar. Het werk 'From blue to white' van Henriette van Gasteren uit Reuver kreeg de meeste stemmen van het publiek. De avond werd gepresenteerd door Lucas De Man.

Jeroen Krabbé: "We zijn overweldigd door het aantal inzendingen. Het niveau lag heel hoog, daar ben ik heel erg blij om. Mensen dachten niet 'ik doe Picasso na', maar ze hebben het werk van de meester vertaald naar hun eigen werk. Dat is knap als je dat lukt. Picasso evenaren kan niemand, maar als je jezelf durft te geven in de schaduw van deze schilder, dan ben je heel bijzonder."

Het werk van de jurywinnaar is van 6 t/m 28 mei in het Van Abbemuseum in Eindhoven te zien. Ook wint Jacqueline Hoebers een publicatie in het Kunst en Cultuur Magazine van AVROTROS. De winnaars van zowel de jury- als publieksprijs winnen beiden een SRC kunstreis.

AVROTROS daagde beginnende en ervaren kunstenaars uit een Picasso-geïnspireerd schilderij, beeldhouwwerk, foto, of tekening te maken. Kunstenaars, van jong tot oud, staken de handen uit hun mouwen en maakten prachtige stukken. Uit ruim 3000 inzendingen koos de jury 25 werken waar de afgelopen weken op gestemd kon worden. In totaal brachten bijna 10.000 mensen hun stem uit. De expositie met de 25 werken is tot en met zondag 19 maart in Vondel CS te zien.